English

+46 852 775 200
info.ta@alsglobal.com
English

+46 852 775 200
info.ta@alsglobal.com

Analys av pentaklorfenol

ALS erbjuder ackrediterad analys av pentaklorfenol i material med PCP-teknik.

Beställning och betalning sker online, ALS skickar sedan allt du behöver till provtagningen samt för att returnera prov för analys av pentaklorfenol.

ALS laboratorium är ackrediterat av Swedac för pentaklorfenolanalys. Ackrediteringen fungerar som en kvalitetsstämpel på de analysresultat som levereras till kund.

Provtagning

Ta en bit impregnerat trä, minst 5 gram och lägg i aluminiumfolie eller glasburk som sedan returneras till ALS. Allt du behöver för provtagning skickas till dig vid beställning och inkluderar även förbetalt returmaterial. Provtagningsinstruktion skickas till dig vid beställning, men kan även laddas ned här (under punkt 2).

Om pentaklorfenol

Pentaklorfenoler (PCP) användes tidigare för ytbehandling (doppning) och impregnering av trä för att skydda det mot röta och påväxt av missfärgande blånadssvampar.

Ämnet förbjöds som verksamt ämne i träskyddsmedel i slutet av 70-talet på grund av allvarliga hälso- och miljöegenskaper.

Efter lång tid kan pentaklorfenolen brytas ned till bl.a. kloranisoler som har en mögelliknande lukt. Ofta kan man också få andra symtom i samband med detta, det som tidigare kallades sjukahussymtom.

BESTÄLL ANALYS AV PENTAKLORFENOL

 

Tre enkla steg:

1

Beställ analys

Beställ önskad analys/analyser i webshopen.

2

Provta och sänd till laboratoriet

Ta prov enligt utskickad instruktionen och skicka till oss.

3

ALS analyserar och rapporterar

ALS analyserar provet och skickar en analysrapport.